Categorie Essentie: Hotel PMS Onderzoeksupdate

Categorie Essentie: Hotel PMS Onderzoeksupdate

Afbeelding: TonTectonix/Shutterstock.com

Capsolve werkt onderzoek bij voor zijn rapport over hotelbeheersysteem

Capsolve, een onderzoeks- en dienstenbedrijf op het gebied van marketing en technologie, volgt de Hotel Property Management System (PMS)-markt voor de horeca en heeft onlangs haar onderzoek voor deze categorie bijgewerkt. Dit onderzoek helpt kopers een beter begrip van de markt te krijgen en gemakkelijker de oplossingen te vinden die het meest geschikt zijn voor hun activiteiten. De Onderzoeksrapport is ook in staat om leveranciers te helpen de markt beter te begrijpen vanuit een holistisch perspectief

Caspolve definieert de PMS-markt als die oplossingen die tarieven, reserveringen en bijbehorende operationele taken voor hotels vergemakkelijken. De wereld van oplossingen in deze categorie is echter divers om te voldoen aan de behoeften van talloze soorten hotels en hotelbedrijven die mogelijk aanzienlijk verschillende zakelijke vereisten hebben. Onze stijlkaart voor de categorie vond bijvoorbeeld de volgende frequentie van softwaremodules die verder gaat dan wat Capsolve als standaard PMS-functionaliteit beschouwt.

ModulePercentage PMS-oplossingen met deze functionaliteit
Internet Boekingsmachine (IBE)79%
Kanaalbeheer (CM)61%
Point of Sale (POS)50%
Centraal Reserveringssysteem (CRS)40%
Verkoop & Horeca (S&C)38%
Customer Relationship Management (CRM)36%

Voortbouwend op deze modules is het belangrijk op te merken dat 57% van de verkopers in deze categorie hun systeem heeft ontworpen om zowel individuele eigendommen als hotelbedrijven met meerdere eigendommen aan te pakken. 71% van hen verkoopt zichzelf als onderdeel van een ecosysteem van leveranciers die het resultaat zijn van samenwerking en een netwerk van interfaces die deze softwareproducten met elkaar verbinden ten behoeve van hotels.

Geselecteerde toonaangevende leveranciers in de categorie

De feitelijke kenmerken van elke module bij de verschillende leveranciers kunnen behoorlijk verschillen en variëren niet alleen in functie, maar ook in vorm, en de volgende tabel maakt geen melding van veel belangrijke factoren zoals beveiliging, ondersteuning en prijsstelling. Wanneer u software aanschaft, vooral in een categorie die zo centraal gelegen is als een hoteleigendomsbeheersysteem, zal het uitvoeren van uitgebreide due diligence ervoor zorgen dat u alle facetten begrijpt van hoe de nieuwe technologie aan uw zakelijke behoeften zal voldoen en u in staat zal stellen uw doelen te bereiken. Het is belangrijk op te merken dat de variatie van modules en functies binnen en tussen deze oplossingen uitgebreid is. Het POS-product of de module van een bepaalde leverancier kan bijvoorbeeld drastisch verschillen wanneer het naast elkaar wordt vergeleken. Evenzo kan het collectieve portfolio van softwaremodules van een leverancier een wereld apart zijn van die van een andere leverancier, ondanks dat alle vakjes zijn aangevinkt. Elke combinatie van modules die het PMS aanvullen, is meestal ontworpen voor bepaalde hotelsegmenten. En de meeste leveranciers werken samen met anderen in beide categorieën die ze niet hebben en in de categorieën die ze wel hebben. Ten slotte kunnen de beschikbaarheid van het product van een leverancier en de mogelijkheden voor klantenondersteuning per geografische regio verschillen.

De volgende sectie belicht een aantal toonaangevende leveranciers van oplossingen, elk met een unieke benadering voor het oplossen van gemeenschappelijke zakelijke doelstellingen voor hotels. Het biedt Capsolve-commentaar samen met een combinatie van recente productverbeteringen en meningen over 2022 van elk van de leveranciers op basis van de belangrijkste berichten die ze met u wilden delen.


Shiji Enterprise Platform door Shiji-groep

Deze oplossing voor vastgoedbeheer in Shiji is de nieuwste speler van het bedrijf op de markt en herdefinieert de categorie door de belangrijkste functionaliteiten en elementen voor zakelijke behoeften in hoteltypes en categorieën te centraliseren. Het Shiji Enterprise Platform creëert een onderling verbonden oplossing voor enterprise hotels en multi-property hotelbedrijven om op voort te bouwen terwijl ze hun eigen technologiestack blijven moderniseren. Hun productportfolio omvat de producten die in de tabel worden vermeld, samen met Spa, Golf, Distribution, Point of Sale, Reputation Management, Analytics en Payment Solutions.

Perspectief van de oplossingsaanbieder:

"Shiji Group heeft een nieuwe formule gecreëerd voor het succes van enterprise hotelbedrijven. Ons Shiji Enterprise Platform is een innovatieve, cloudgebaseerde oplossing voor PMS, CRS en meer die gemakkelijk schaalbaar is en gebouwd is met integraties die voorop lopen in het ontwerp. Deze unieke aanpak centraliseert individuele en multi-property-functies, waardoor het een platform wordt voor hoteltechnologie, zowel binnen onze eigen oplossingen als bij het verbinden van oplossingen van derden."

Gabriella Alverio Albors | Shiji (VS) Inc.

Oracle Hospitality Technology-oplossingen

Oracle heeft een lange geschiedenis van expertise in de software-industrie en is een pionier op het gebied van gastvrijheid voor zowel PMS- als POS-software en -hardware. Onlangs heeft het bedrijf OPERA Cloud uitgebracht, een cloud-native suite van oplossingen, waaronder vastgoedbeheer, verkoop- en evenementenbeheer, rapportage en analyse, distributie en een selfservice-integratieplatform, waarmee het zijn rijke geschiedenis van hoteloplossingen naar de online wereld brengt. Oracle Hospitality biedt volledige dekking van de vele aanvullende softwaremodules die tegenwoordig door hotels worden gebruikt, waaronder de meeste die in de bovenstaande tabel worden vermeld.

Perspectief van de oplossingsaanbieder:

"Bij Oracle Hospitality hebben we onze PMS-oplossing gepositioneerd op basis van belangrijke drijvende krachten in de branche. Deze omvatten het ondersteunen van duurzaamheidsinspanningen bij al onze klanten, het bieden van oplossingen waarmee hotelbedrijven de kosten van het beheer van interne oplossingen kunnen verlagen en het inbouwen van aanpasbaarheid in onze oplossingen om recente fluctuaties in vraag en arbeid aan te pakken."

Louise Casamento | Oracle-gastvrijheid